Donderdag vond de rechtszaak plaats tegen Yasmine M. De officier van justitie eiste een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, en een proeftijd van tien jaar. Yasmine is de moeder van drie babymeisjes die eind 2014 en eind 2015 dood werden gevonden in Alkmaar en Heerhugowaard. Ze wordt verdacht van het doden van één van de baby’s en het wegmaken van de drie babylichamen.

Verder moet Yasmine zich van het Openbaar Ministerie laten behandelen voor een persoonlijkheidsstoornis en moet ze zich laten controleren op eventuele nieuwe zwangerschappen.

Op 3 december 2014 werd als eerste een baby gevonden in park de Rekerhout in Alkmaar. Deze baby werd door Alkmaarders ‘baby Angel’ genoemd; later kreeg ze van haar nog levende broertjes postuum de naam Angelina. Op oktober 2015 werden twee baby’s gevonden in het huis van een vriendin van yasmine aan de Schelde in Heerhugowaard: een in de schuur en een op zolder. Yasmine had voor hen de namen Skye en Caithlyn bedacht.

Bij alledrie de baby's verklaarde Yasmine niet te hebben geweten dat ze zwanger was. Angelina en Caithlyn is niet te achterhalen of ze geleefd hebben, en dus ook niet of Yasmine hen heeft omgebracht. Ze zijn beiden op de wc geboren: Yasmine hoorde bij Angelina een plons en is daarna weggegaan en kwam een paar uur later ze terug. Skye heeft waarschijnlijk enkele dagen geleefd; Yasmine vertelde zich te kunnen herinneren dat de baby heeft gehuild. Ze vond Skye naar eigen zeggen drijvend op haar buik in bad.

Op de vraag waarom ze Angelina had verstopt in een park terwijl ze Skye en Caithlyn in een huis had verstopt antwoordde Yasmine dat ze - denkt ze - wilde dat Angelina zou worden gevonden.

Volgens deskundigen is Yasmine verminderd toerekeningsvatbaar, behalve waar het gaat om het doden van Skye: daar heeft ze volgens het OM bewust de kans aanvaard dat Skye zou overlijden als ze haar alleen in bad zou achterlaten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl