Alkmaar Centraal

Toen voormalig warenhuisketen Vroom en Dreesmann definitief failliet was rees de vraag wat er nu met het monumentale winkelpand moest gebeuren. Daar speelt Karavaan, buitengewoon theater op locatie, nu op in: ze gaan er ruimte bieden aan kunstenaars en theatermakers en organiseren er het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival. Zo ontstaat een plaats waar de nieuwe generatie regisseurs en choreografen kan werken, aldus Karavaan. Van 25 mei tot en met 5 juni zal het pand bruisen van de culturele activiteiten tijdens het festival.

V&D is het einde van een tijdperk. Herinneringen aan V&D worden verzameld in een groeiende tentoonstelling, zowel in beeld als in audio. Zo is er vrijdag 27 mei een talkshow over het verleden van V&D en wordt er dinsdag 31 mei gesproken over toekomstscenario’s. Wie ook een herinnering of idee wil delen kan dat doen via karavaan.nl.

Er zijn diverse plannen om cultuur, creativiteit en ondernemen te ontwikkelen vanuit een kwaliteitsgedachte waardoor het grote V&D-pand een nieuwe start kan maken.

Karavaan brengt tijdens het podiumkunstenfestival twaalf dagen lang locatietheater op bijzondere plekken, landelijk premières en een bruisend festivalhart in V&D Alkmaar. De V&D komt dan weer tot leven met korte voorstellingen, performances, exposities, talkshows, live-muziek en eten en drinken.

Het thema van het festival is dit jaar is Local ⬄ Global, over hoe wij verbonden zijn met de rest van de wereld. De eerste voorstelling is op 7 mei om 20.00; dan wordt de muziektheatervoorstelling De Weg opgevoerd, het vluchtverhaal van Ekaterina Levental uit de Oekraïne met harp en vertelling. (foto: Rick Akkerman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl