Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Het was niet de eerste keer dat het pand van Bandenhandel Noorderkade te maken kreeg met brand maar de brand van zaterdagavond was wel met voorsprong het meest spectaculaire incident. Een dikke zwarte rookpluim die vanuit de wijde omgeving gezien kon worden walmde uit het ongebruikte en vervallen pand.

En waar voorheen één of twee tankautospuiten het af konden werd nu vlot opgeschaald naar grote brand, GRIP1 en zelfs GRIP2. Ondertussen werd via NL Alert het bericht verspreid dat ramen en deuren in de Alkmaarse binnenstad gesloten moesten worden.

Voor veel autobezitters die hun vierwieler achter de bandenhandel haadden geparkeerd was het een spannende avond. Terwijl de brandweer bij een aantal auto's de ruiten insloeg om ze van de handrem te halen en van hun plek te duwen, konden anderen geassisteerd door de brandweer nog wel hun auto van het terrein wegkrijgen.

De brand trok naast veel brandweer ook veel publiek dat in de binnenstad aan het winkelen was tijdens de shoppingnight maar dit toch een groter spektakel vonden. De brandweer had de brand snel onder controle. Rond tien uur kwam het bericht dat ramen en deuren weer open mochten en dat er geen gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl