Alkmaar, 30 oktober 2012. Er waren bloemen, hapjes, blije gezichten en er was dinsdagmiddag vooral veel rood in de Prinsenzaal in het Stadhuis van Alkmaar. Team en coaches droegen namelijk allen een rode trui van hun sponsor, met daarop een grote '1'. Een zichtbaar opgetogen en trotse wethouder De Baat hoefde zich nu eens niet te buigen over begrotingen of reorganisaties maar mocht de softbaldames van Alcmaria Victrix in het zonnetje zetten. Daarbij werden natuurlijk ook de coaches niet vergeten. Drie weken geleden zijn de dames van Alcmaria op sensationele wijze landskampioen geworden. Het Dames 1 team heeft vanuit een 'underdog' positie in twee zinderende finalewedstrijden hun grootste concurrent Sparks weten te verslaan en daarmee de landstitel naar Alkmaar gehaald.

De gemeente is trots op deze geweldige prestatie en had de sporters en coaches daarom uitgenodigd om op het stadhuis gehuldigd te worden. Dat dit in de Prinsenzaal gebeurde gaf het geheel net nog iets meer cachet. In die zaal hangt namelijk een bord boven de schouw, met daarop de woorden 'Alcmaria Victrix'. De wethouder liet na zijn toespraak trainster Gonny Farly aan het woord. Zij sprak de aanwezigen in het Engels geanimeerd toe om het Canadese teamlid niet buiten te sluiten. Ze vertelde dat de dames aanvankelijk niet zoveel vertrouwen bezaten, maar toen de tweede inning van de laatste wedstrijd binnengehaald werd werd veranderde kwam het geloof. De winst vond ze een van de beste en meest speciale ervaringen in haar leven. Ook zij bedankte alle betrokkenen, van vrijwilligers en ouders tot stafleden en het bestuur. De durf van het jonge bestuur was een belangrijke steun voor haar meerjarenplan, waarmee de 'legertje' stapsgewijs het land moest veroveren. En plan dat een jaar sneller dan gepland voltooid is. Als slot riep zij haar team op om hun clublied te zingen, wat dan ook enthousiast gedaan werd.

Wethouder De Baat vergiste zich in zijn toespraak aanvankelijk even en sprak van 'Europees Kampioenen'. Zijn gedachten waren even bij de Europacup in augustus 2013, waaraan de dames mee zullen doen. De gemeente wil het toernooi organiseren. De weg naar dit toernooi begint overigens over een paar weken. Dan is het gedaan met de rust en gaan de meiden er weer vol tegenaan.

Sportfotograaf Peter Heins wilde niet ontbreken en maakte deze fotoreportage.

Pin It
Bekeken: 1432x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/