Alkmaar, 30 oktober 2012. De door de gemeente ingezette reorganisatie die bekend is onder de naam 'De Doorbraak' loopt vertraging op. De reorganisatie moet, gekoppeld aan natuurlijk verloop, een reductie van het ambtenarenapparaat van 15 procent bewerkstelligen en daarmee ook een substantiele bezuiniging opleveren. In juli van dit jaar werd er een accoord bereikt met de bonden over het sociaal plan. Maar de leden hebben het 'sociaal kader' waarover overeenstemming was weggestemd en de bonden teruggestuurd naar de onderhandelingstafel. Er lijkt volgens Karel de Buijzer van ABVAKABO FNV vooral een gebrek aan vertrouwen te zijn tussen de leidinggevenden en directie (gemeentesecretaris) en het college. Er bestaat angst dat bij een eventuele plaatsing op een externe functie de persoonlijke omstandigheden sterk verslechteren door lange reistijden, een niet met het huidige niveau vergelijkbare functie of sterk gereduceerd salaris. Komende week moeten er verdere gesprekken gevoerd worden en aan het einde van de week "moet er iets liggen" volgens De Buijzer.

Wettelijk gezien bestaan daar kaders voor, zoals een maximale reistijd van anderhalf uur, maar die worden als niet voldoende beschouwd. Wethouder Peter de Baat bevestigt de vertraging en meldt dat er niet alleen met de bonden, maar ook met de OR en andere "groepen in de organisatie" overleg plaatsvindt. De Baat is niet blij met de vertraging maar wordt er ook niet door overvallen. Volgens de wethouder "komt het vaker voor in Nederland". Of de vertraging de eerste tegenvaller is binnen de komende week te behandelen begroting voor 2013 is nog niet bekend. De reorganisatie had op 1 januari 2013 afgerond moeten zijn en is de eerste organisatiebrede reorganisatie binnen de gemeente sinds 40 jaar.

Pin It
Bekeken: 1427x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/