Alkmaar Centraal

De Vrijheidskerk in Alkmaar stelt vanaf 17 mei haar deuren open voor iedereen die door oorlog en vervolging in Alkmaar is terecht gekomen. Het project ‘Alkmaar Freedom House' van de Alkmaarse kerken heeft als doel het creëren van een informele ontmoetingsplek voor vluchtelingen en ook Alkmaarders. De Vrijheidskerk is hiervoor iedere werkdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Op 29 maart vond een eerste informatieavond plaats. De belangstelling was overweldigend: ruim 150 geïnteresseerden meldden zich als vrijwilliger. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de voorbereidingen voor de opening op 17 mei in volle gang zijn.

De Nederlandse taal en over cultuur leren kan in het 'Taalcafé' in de Vrijheidskerk. Er staan vrijwilligers klaar om te helpen bij praktische zaken. Op deze manier fungeert de kerk als voorportaal voor Alkmaar om vluchtelingen de kans te bieden hun nieuwe leven hier zo soepel mogelijk van start te laten gaan.

Aanmelden als vrijwilliger kan nog steeds, of het nu gaat om taken voor het pastoraat, gastheerschap, schoonmaak, facilitaire dienst of vrijwilliger voor het taalcafé, ondersteund met workshops verzorgd door Bibliotheek Kennemerwaard. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl