Alkmaar Centraal

Op 4 mei houdt de wijk Overdie een multiculturele dodenherdenking. Op het voetbalveld aan de Melisstokelaan komen zoveel mogelijk wijkbewoners samen om slachtoffers te herdenken van alle brandhaarden in de wereld, meldt het NHD. De bewonerscommissie van Overdie wil laten zien waar een wijk met zoveel culturen toe in staat is.

Aanleiding is de slechte naam die Overdie jarenlang heeft gehad, mede door een incident dat vorig jaar tijdens de twee minuten stilte plaatsvond. Een groep onwetende jongeren maakte toen herrie. Dat zorgde voor nogal wat opschudding, al hebben zij hun excuses aangeboden.

De bewonerscomissie werkt samen met Lhoucine ’Aussie’ Ouzgni en Marja Broersen van sportschool No Limit. Het tweetal is tevens buurtopbouwwerker en ze zijn al een eind gekomen met het mobiliseren van bewoners.

Op het voetbalveld komt een podium, met daar omheen tientallen landenvlaggen die halfstok hangen. De vlaggen geven de nationaliteiten aan van 'wereldwijk' Oud-Overdie. Voorafgaand aan de stilte nemen sprekers van de Christelijke kerk (Johan Gomez), de synagoge (Ron Bar-El) en de Moskee (imam Jusuf Misbah) het woord. Trompettiste Bineke Bethlehem, familielid van een wijkbewoner, speelt de traditionele ’Last Post’.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl