Alkmaar Centraal

Zwemverenigingen HZ&PC uit Heerenveen en DZ&PC uit Drachten zijn momenteel gezamenlijk op trainingskamp in Alkmaar. De zwemmers trainen dagelijks in het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart.

De limietenwedstrijd in het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart vormde zaterdag 30 april de aftrap voor het trainingskamp. Casper Hut van HZ&PC: “Na de limietenwedstrijd houden we een eerste zwemtraining. Voor ons is het trainen in een 50-meterbad een must omdat ons thuisbad een 25-meterbad is. Het is echt belangrijk om ook op een lange baan te trainen. Deze Alkmaarse locatie is een ideale trainings- en wedstrijdlocatie.”

De zwemvereniging uit Heerenveen bestaat bijna 85 jaar en kent inmiddels zo’n 500 leden. DZ&PC is opgericht in 1958 en heeft ongeveer 350 leden. Onder het motto ‘samen sterker’ trekken de verenigingen samen op in het trainingskamp in Alkmaar. Tijdens het trainingskamp wordt zowel in het zwembad als op het land getraind. “De meer ervaren zwemmers doen ook nog een krachttraining en we gaan als alternatief trainen op de klimduin in Schoorl,” aldus Hut. Het is voor zwemvereniging HZ&PC niet het eerste trainingskamp in Alkmaar. “We hebben er altijd goede herinneringen aan,” besluit Hut.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl