[UPDATE] In de nacht van zondag op maandag is een bestuurder met zijn BMW, nabij Kooimeer, door de vangrail van de A9 gereden. De auto was vervolgens van een talud gerold. Daarna zijn de inzittenden gevlucht, maar ze werden achterhaald. De bestuurder bleek een 33-jarige Rus te zijn, de passagier een 25-jarige Oekraïner.

De vangrail raakte over een lengte van zo'n 50 meter beschadigd. Ook een lantaarnpaal was omver gereden. Een getuige zag twee gewonde mannen uit de BMW komen. De passagier werd door ambulancepersoneel gespot. Zij merkten de mank lopende man langs de A9 richting Amsterdam op.

De man uit Rusland werd pas later aangetroffen, na een zoekactie waarbij ook een politiehelikopter was ingezet. Hij was over een geluidswal op de Heilooёr Tolweg geklommen en lag in het gras langs een sloot. Hij rook naar alcohol en gaf toe te hebben gedronken.

De agenten hielden de Rus aan, waarna hij ter controle naar het ziekenhuis werd gebracht. Bloedonderzoek door het NFI moet uitwijzen hoe hoog het alcoholpromillage van de bestuurder was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de ongeval plaats en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl