Dinsdagavond rond 21:30 uur heeft de politie, na een speurtocht, een 35-jarige Alkmaarder aangehouden. De man bestuurde eerder die avond onder invloed van alcohol, en zonder geldig vaarbewijs, een vaartuig in Broek op Langedijk.

De politie kreeg een melding binnen dat een man in een boot de Sluiskade was opgevaren. Daarna zou de de man snel zijn weggelopen. Agenten troffen de boot aan met draaiende motor en met zeer veel (lege) drankflessen aan boord. De schipper was echter nergens te bekennen. De agenten troffen in de boot wel een brief met adres aan.

Na het opnemen van enkele getuigenverklaringen, zijn de agenten richting het adres dat op de brief stond gereden. Daar troffen zij iemand die voldeed aan het signalement van de getuigen. De politie heeft hem aangehouden voor varen onder invloed.

Op het politiebureau is een blaastest bij de verdachte afgenomen. De Alkmaarder blies 985 Ugl. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Na het verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl