Alkmaar Centraal

Het was op Bevrijdingsdag een drukte van jewelste in Cultuurpark De Hout. Jong en oud was met het mooie weer naar het park gekomen om met elkaar de vrijheid te vieren en volgens traditie waren door velen kleedjes, eigen versnaperingen en de kids meegenomen.

Om 12:30 trapte Skotwal af. Daarna vond het 'plechtige' deel plaats; leden van atletiekvereniging Hylas kwamen samen met, politie, brandweer en inwoners uit de gemeente aan met het bevrijdingsvuur, dat ze via De Rijp, Stompetoren en het Herdenkingsmonument aan de drafbaan uit Wageningen hadden meegenomen.

Nadat wethouder Pieter Dijkman het Bevrijdingsvuur ontstak, nam Trafassi het podium over met natuurlijk de wasjes. Wie weet waren het wel de sessies Jaapyoga die de zon hielpen schijnen. Mensen konden meedoen aan de zonnegroet en meditatie. Natuurlijk was er voor kinderen ook van alles te doen. Ook bij Jong Holland verderop, waar Alkmaar Sport clinics streethockey verzorgde.

In de sociale media komen meerdere berichten van teleurgestelde mensen naar voren. Zij vonden het veel te druk. Een aantal roept de gemeente op om festivals op meerdere locaties toe te staan. (foto: Rob Wokke)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl