"Ben je beledigd, bedreigd, mishandeld of bestolen omdat je lesbisch, homoseksueel, bi-seksueel, transgender (LHBT) of een andere geaardheid/seksuele voorkeur hebt? Doe dan altijd melding hiervan", laat de politie op haar Heerhugowaardse Facebookpagina weten. "Dan kunnen we kijken wat we het beste kunnen doen in jouw situatie."

Indien iemand het slachtoffer wordt van een strafbaar feit omdat hij of zij LHBT'er is, dan heeft dit een extra hoge impact. Vanwege de discriminatie wordt voor daders dan ook een hogere straf geëist. Maar wil je er gewoon over praten, dan kun je terecht bij het netwerk Roze in Blauw.

Roze in Blauw verlaagt de drempel om contact met de politie op te nemen. Agenten proberen door zelf als LHBT'er herkenbaar te zijn verbinding te maken, onder andere tijdens evenementen zoals Gaypride. Ze zijn een herkenbaar beeldmerk voor de LHBT-gemeenschap geworden. Dit ook om te laten zien dat melding en aangifte doen belangrijk is.

Contact opnemen met Roze in Blauw Noord-Holland kan via 0900-8844 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bel 112 als er sprake van spoed of heterdaad. Meer op Politie.nl (onder thema's), en Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl