Zaterdag kreeg de politie melding van een hond in de auto onder de brandende zon. Ter plaatse in Bergen aan Zee hebben agenten de auto niet meer aangetroffen. Zij hebben de eigenaar van auto en de hond uiteindelijk telefonisch gesproken, deze gaf aan dat zijn hond maar kort in de auto gezeten had.

De politie grijpt het voorval aan om mensen te waarschuwen voor oververhitting van honden. Normaal reageert een hond alert, maar bij oververhitting is het dier sloom, hijgt en kwijlt veel. In een erger stadium volgt apathie, verlies van coördinatie, braken of zelfs bewusteloosheid.

De politie geeft een aantal tips: koel de hond nooit te snel af met koud water of een natte handdoek over het lichaam. Bloed boven de 41 graden wordt dik en verkoeling vernauwt de vaten, waardoor het bloed niet meer goed circuleert. Een trage en zeer pijnlijke dood.

Geef de hond eerst slokjes lauw water te drinken, koel de voetzooltjes en borstkas/onderbuik met een natte handdoek. Schakel een dierenarts of dierenambulance in.

Laat een hond ook niet over heet asfalt lopen.

Pin It
Bekeken: 3265x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/