Alkmaar Centraal

De meivakantie stond voor veel mensen in het teken van bewegen. Enthousiast namen velen deel aan door Alkmaar Sport georganiseerde activiteiten. Na het succes en de positieve reacties is Alkmaar Sport meteen gestart met een passend aanbod voor de zomervakantie.

In de meivakantie lassen veel sportverenigingen een korte pauze in. Toch is het volgens Alkmaar Sport belangrijk om ook in de vakantie in beweging te blijven of te komen. Daarom werden op laagdrempelige manier diverse betaalbare activiteiten voor jong en oud gehouden.

In Alkmaar Noord namen liefst 100 kinderen deel aan het Sportspektakel, met sportclinics voor onder andere streethockey, dans en balsporten. Iedereen kon zich uitleven met de gloednieuwe, 27 meter lange, opblaasbare stormbaan, luchtkussens,de pannakooi en de opblaasbare boarding voor bounce hockey.

Ook elders genoten kinderen van sport. Bij Wijkcentrum De Oever werd een gratis hardlooptraining gehouden voor het Rondje Oudorp op 15 mei en op 5 mei waren er gratis streethockey clinics bij de drafbaan.

In de Hoornse Vaart waren er extra zwemlessen voor kinderen. Kinderen zonder diploma konden terecht bij het opblaasbare Experience Centre. Kinderen mét diploma konden terecht op de Wipe Out Obstacle Run.

Er werden in de Hoornse Vaart 9 Aquasportlessen gegeven en recreatiezwemmers kregen vanwege het 35-jarig bestaan een oranje-blauwe Octopus cadeau. Op 1 mei opende het buitenbad, precies op tijd. En op Moederdag waren er gratis lessen voor (aanstaande) moeders.

In Zwembad De Hout namen 35 kinderen hun B of C-diploma in ontvangst na snelcursussen in de vakantie.

Het bevroren water van De Meent, het zomerijs, was in de meivakantie vier dagen geopend voor recreanten. Diverse schaatsers bonden de ijzers onder en kwamen genieten van de ijsvloer terwijl het buiten zomers warm was.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl