Vanaf 24 mei 2016 verandert het betaald parkeren op straat in Alkmaar door de invoering van kentekenparkeren. Parkeerders hoeven vanaf dan alleen nog bij de parkeerautomaat hun kenteken in te voeren en kunnen na betaling direct hun weg vervolgen. Zij krijgen nog wel een parkeerkaartje als betaalbewijs, maar dat hoeft niet meer achter de voorruit van de auto te worden gelegd.

In de periode dat het kentekenparkeren wordt ingevoerd zijn er ter plaatse instructieteams om parkeerders eventueel te assisteren. Naast kentekenparkeren blijft het gemak van belparkeren bestaan, waarbij de parkeerder betaalt via een app op de mobiele telefoon.

Bij kentekenparkeren scant de parkeercontroleur het kenteken van een geparkeerd voertuig om te zien of er voor het parkeren is betaald. De controleur krijgt daarbij geen informatie te zien over de eigenaar van het voertuig of over de betaalwijze; de privacy van parkeerders is dus gewaarborgd. Het scannen van kentekens maakt handhaving een stuk efficiënter en minder foutgevoelig, zowel voor parkeerders als handhavers.

Pin It
Bekeken: 4303x
https://ee.itk.ac.id/data/