In de gemeente Alkmaar wordt vanaf nu enkel nog onkruidbestrijding zonder chemicaliën toegepast. Door een techniek met kokend water kunnen op een duurzame en milieuvriendelijke manier straten, stoepen en pleinen onkruidvrij gehouden worden. Alkmaar geeft zo gehoor aan het landelijke verbod voor gemeenten om chemische producten te gebruiken voor het bestrijden van onkruid.

Met de nieuwe technologie, ook wel WAVE genoemd, wordt onkruid behandeld met (oppervlakte)water onder lage druk en een hoge temperatuur. Het onkruid wordt hierdoor gekookt, sterft af en zal na enige tijd verpulveren en verwaaien.

De machine is uitgerust met heetwatertechniek waarmee onkruid, algen, mos en eventueel achterblijvende delen daarvan op een milieuvriendelijke en veilige manier worden gedood, waardoor teruggroei relatief lang wordt uitgesteld.

Het apparaat is op een elektrisch voertuig gemonteerd en dus in heel Alkmaar in te zetten. Ook voor de omgeving is WAVE een veilige manier van bestrijding. Door op de specifieke plek dichtbij de grond te sproeien is er geen risico op schade aan de omgeving.

Pin It
Bekeken: 6102x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/