Alkmaar Centraal

In aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro vormt de wielerbaan in Alkmaar een belangrijke locatie voor de Nederlandse Baanwielrenploeg. Sportwethouder Pieter Dijkman en directeur Alkmaar Sport, Vincent Thijssen, kwamen de renners bewonderen en een hart onder de riem steken tijdens hun training.

De wielerbaan in Alkmaar is voor de aanstaande Olympiërs en Paralympiërs op de fiets nu dé trainingslocatie, omdat de enige andere overdekte 250-meterbaan in Nederland, in Apeldoorn, nu wordt verbouwd. De baan is exclusief voor de ploeg gereserveerd voor een optimale voorbereiding.

Wethouder Dijkman: “Alkmaar is ongelofelijk trots dat zij sportfaciliteiten op dit hoogste niveau kan bieden, waar zelfs de Olympische ploegen graag gebruik van maken. Ik denk dat menig Alkmaarder zich niet bewust is van het feit dat de voorbereidingen van De Spelen als het ware in zijn eigen achtertuin plaatsvinden,” aldus Dijkman.

De sprintploeg vliegt volgende week naar Amerika voor een hoogtestage. De Paralympische ploeg traint tot en met de zomer dagelijks in het Sportpaleis, waarna zij de laatste hand zullen leggen in Portugal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl