De fractie van BAS is door meerdere bewoners van Alkmaar benaderd met vragen over de slechte staat van de Alkmaarse Bloemenklok. Fractievoorzitter Ben Bijl: “Wij zijn gaan kijken en inderdaad het ziet er niet uit. Bovendien is het kenmerk van een klok dat je kan zien hoe laat het is en dat kan hier helemaal niet. De klok staat namelijk stil.” Er wordt blijkbaar geen of weinig onderhoud aan de klok gepleegd. Ook de bloemen rondom de klok worden zichtbaar weinig verzorgd en moeten hun perk bovendien delen met allerlei onkruid.

Ben Bijl: “Niet alleen de klok staat stil maar ook de bloemenperken zijn niet onderhouden. Dat vindt de fractie van BAS jammer. Niet alleen voor de bezoekers van de Alkmaarder Hout maar ook voor de bewoners van de nieuwe Alkmaarse wijk “Oranjehof”. De bloemenklok is een typische Alkmaarse historische klok en uniek in Nederland. De fractie van BAS is trots op deze klok en wil dat ook graag blijven. Daarom hebben wij enkele vragen gesteld aan het college van Alkmaar. Wij hopen dat de beantwoording positief zal zijn en dat de Alkmaarders in het voorjaar van 2017 weer kunnen genieten van een in ere herstelde bloemenklok.” (foto: aangeleverd)

Pin It
Bekeken: 4620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/