De Veiligheidsnota van Alkmaar wekte dinsdag tijdens de commissievergadering nogal wat voer voor discussie op. Niet iedereen is te spreken over een aantal maatregelen, om Alkmaar tot de tien veiligste gemeenten in Nederland te laten behoren. Het gaat vooral om inzet van cameradrones en extra uitrusting voor Stadstoezicht. GroenLinks was fel tegen.

De inzet van drones met camera's zou zorgen voor schending van de privacy. Wethouder Kloos stelde dat ze als vaste camera's benut worden, maar dan mobiel. De toezichthouders zullen zich aan de regels houden.

GroenLinks vindt dat de toezichthouders onvoldoende getraind zijn om met pepperspray en een wapenstok rond te lopen. Ze hebben vaak geen goede naam en moeten dus om kunnen gaan met stress en provocatie. Deze middelen beschikbaar hebben zou onverantwoord risico opleveren. Wethouder Kloos vindt echter dat toezichthouders goed opgeleid zijn voor hun werk en dat ook zullen blijven.

Wanneer stadstoezicht extra uitgerust wordt, eventueel ook met bodycam, is aan Den Haag. Veel partijen hebben dit in het programma voor de landelijke verkiezingen in 2017, maar het college wil graag snelle invoering.

Pin It
Bekeken: 3684x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/