Een voorstel van de Alkmaarse fracties PvdA en GroenLinks om het minimumjeugdloon af te schaffen voor 18-plussers is door het college afgewezen. Het stadsbestuur wil geen lokale aanpassing van het landelijke beleid, waarin jongeren tot en met hun 22e nog onder de regeling vallen.

De fracties van PvdA en GroenLinks vinden het minimumjeugdloon te laag voor jong volwassenen en zien graag dat gemeente Alkmaar het goede voorbeeld geeft met verlaging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar voor een normaal minimumloon. Zo kunnen hierover afspraken gemaakt worden met samenwerkingspartners.

Meerdere gemeenten buigen zich over verlaging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar voor het normale minimumloon. Er loopt ook een campagne van Young & United van het FNV. De landelijke aandacht heeft er recentelijk voor gezorgd dat de Tweede Kamer een voorstel heeft aangenomen om het minimumjeugdloon in stappen te verhogen, zodat werknemers vanaf hun 21e op het normale mimimumloon uitkomen.

De Alkmaarse fracties van PvdA en GroenLinks zijn hier blij mee, maar hadden op wat meer gehoopt van het eigen college. Zij verwachten dat de coalitiepartijen nu ook tegen zullen stemmen.

Pin It
Bekeken: 3535x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/