De Alkmaarse oppositie heeft er een eenmansfractie bij en de PvdA moet het vanaf nu doen met een zetel minder: raadslid Mohamed Keskin is na elf jaar uit de PvdA gestapt en gaat zelfstandig verder als Groep Keskin. Hij vindt dat de PvdA op landelijk niveau te onzichtbaar is in cruciale debatten over integratie, vluchtelingen en sociale zekerheid, en als ze al zichtbaar zijn is dat aan de verkeerde kant: “Hoe kan de partij zich de partij van verbinding noemen als zij de schuldvraag van zogenaamde gebrekkige integratie constant neerlegt bij groepen met een migrantenachtergrond, die vaak net als ik, in Nederland zijn geboren en getogen?”

Hij heeft die kritiek bij zijn eigen fractie naar eigen zeggen al meerdere keren geuit, maar stuitte steeds op “onverschilligheid en zelfs weerstand om af te wijken van de landelijke koers. Het is niet meer de partij waar ik in 2005 met liefde en passie lid van werd. Met veel pijn en verdriet moet ik vaststellen dat ik me niet meer kan vinden in de koers van de PvdA, noch landelijk noch lokaal. Ik stel vast dat ik de PvdA niet heb verlaten, maar dat de PvdA mij heeft verlaten."

Voor PvdA-fractievoorzitter Paul Verbruggen bestrijdt dat; het besluit van Keskin is voor hem als een complete verrassing gekomen. Er zouden nooit signalen zijn geweest dat Keskin zodanig ontevreden was dat hij overwoog om uit de fractie te stappen. Ook heeft Keskin naar Verbruggens idee nooit zijn onvrede met de koers van de partij besproken: “Hij heeft altijd de ruimte gehad om verschillen van inzicht op tafel te brengen. Dat heeft hij niet gedaan. Als hij dat wel had gedaan had hij ook niet hoeven roepen wat hij nu roept.”

De fractie van de Alkmaarse PvdA is vooral geërgerd over het feit dat Keskin zijn zetel niet inlevert, zo staat te lezen op de website van PvdA Alkmaar: “In plaats van zijn zetel terug te geven, wil hij als eenmansfractie verder gaan. Dit betreuren we zeer en keuren het af dat hij zijn zetel niet teruggeeft. We vinden het jammer dat zijn verschillen van inzicht niet binnen de fractie konden worden overbrugd.”  (foto: Facebook)

Bekeken: 5119x