De 20-jarige Anniek Dubbeld zal afgelopen woensdagmiddag niet snel vergeten. Ze was vanuit haar woonplaats Heerhugowaard onderweg naar de A9 toen ter hoogte van de Leeghwaterbrug bij Alkmaar een oude BMW achter haar Peugeot kwam rijden. De bestuurder van die BMW gedroeg zich nogal aggressief en kroop vlak achter de auto van Anniek.

Die besloot al snel dat ze na de volgende auto die ze wilde inhalen de blauwe BMW vrij baan zou geven. Maar zo ver kwam het niet. De BMW-rijder haalde haar rechts in en sneed toen weer scherp naar links waardoor Anniek geen kant meer uit kon en alleen nog maar de berm kon insturen. Het resultaat: een flinke klapper tegen de vangrail, een Peugeot die total-loss is en voor Anniek een rit met de ambulance naar het ziekenhuis.

Gelukkig hebben de andere weggebruikers haar auto weten te ontwijken en werd er meteen hulp geboden. De BMW-rijder is doorgereden. Wanneer we haar daar spreken is ze nog steeds beduusd over wat haar overkomen is. Ook heeft ze door de klapper pijn over haar hele lichaam, maar ze heeft gelukkig geen ernstige verwondingen opgelopen en mag na een nachtje slapen en diverse controles weer naar huis. Het gezicht van de bestuurder van de blauwe BMW zal ze niet snel vergeten: "hij keek me tijdens het inhalen nog heel vuil aan".

Volgens Anniek gaat het om een 25- tot 35-jarige man met halflang donker haar in een (licht) blauwe BMW met een bouwjaar van tussen 1990 - 1998. Ze heeft haar verhaal op Facebook geplaatst met het verzoek te delen in de hoop dat de BMW-rijder snel wordt gevonden. De politie gaat nog een gesprek aan met één van de getuigen en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden via 0900-8844

Bekeken: 3904x