Donderdag heeft de rechtbank Yasmine M. veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor kinderdoodslag en het verbergen van haar drie dode baby's. Daarnaast kreeg zij een proeftijd van tien jaar opgelegd, waarin ze in een instelling voor begeleid wonen of maatschappelijke opvang zal verblijven en psychiatrische hulp krijgt.

Tevens is 31-jarige M. verplicht zwangerschapstests te laten doen en moet zij reclassering op de hoogte houden over haar sociale contacten en eventuele nieuwe relaties, over contact met haar kinderen en ex-partners, en eventuele nieuwe zwangerschap.

De celstraf is een jaar korter dan geëist door de officier van justitie. Dit komt mede door de psychische stoornis van Yasmine.

De rechtbank oordeelde dat er een vorm van opzet in het spel was bij de dood van één van haar baby's, omdat ze het enige tijd niet ondersteund in bad had achtergelaten, met verdrinking tot gevolg. Ook werd bewezen geacht dat Yasmine de babylijkjes opzettelijk verborg, zodat niet ontdekt zou worden dat zij deze ter wereld had gebracht. Hierbij bleef in het midden of de baby's levend of dood geboren waren.

Bekeken: 3162x