Dé Buitenspeeldag op 8 juni komt eraan. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben al een paar honderd aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders en kids ontvangen, maar er kunnen er natuurlijk altijd nog meer bij! 

Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts eens per week vrij buiten en maar liefst 80% beweegt te weinig. Daar willen de organisatoren iets aan doen. Iedereen die kinderen een leuke dag wil bezorgen, kan een activiteit aanmelden en aanspraak maken op subsidie. Aanmelden kan tot 8 juni via buitenspeeldag.nl.

Iedereen die een activiteit wil aanmelden vindt tips, inspiratie en een promotieposter op www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl. Organisatoren kunnen de poster ophangen in de school, de bibliotheek of de supermarkt.

In samenwerking met Chiquita brengt Nickelodeon de gratis app "Just Smile", waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. Hoe vaker ze deze selfies delen, hoe meer attributen er beschikbaar komen en hoe meer aandacht er zo voor de Buitenspeeldag komt.

Bekeken: 3388x