De door vele ondernemers en inwoners van Alkmaar zo gewenste terugkeer van het tweerichtingsverkeer op de Bierkade stuit op flinke beren op de (Wage-)weg. Na het terugdraaien op de Kanaalkade van het éénrichtingsverkeer was dit het volgende speerpunt op de coalitieagenda. Ondanks dat men het over de Bierkade heeft, gaat het feitelijk over de Wageweg waar na onderzoek, in 2006 de éénrichtingsmaatregel genomen is.

De gevolgen daarvan raken bijvoorbeeld de ondernemers aan de Limmerhoek en de Laat. Ook de bezetting van parkeergarage De Schelphoek blijft er mogelijk door achter, automobilisten kunnen nu bijvoorbeeld niet vanaf de Friesebrug naar de Schelphoek (of naar de Limmerhoek/Laat). Maar ambtelijke rapporten naar aanleiding van onderzoeken naar de mogelijkheden voor de terugkeer van tweerichtingsverkeer tonen aan dat het een vrijwel onmogelijke opgave is.

Overschrijdingen van geluids- of uitstootnormen, te verwachten problemen met de hoeveelheid verkeer, forse investeringen en, net als bij de Kanaalkade, dreigende claims van de provincie mochten busdiensten van Connexxion vertraging oplopen. Alle hoop lijkt nu gevestigd op onderzoek door een extern bureau.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl