Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Dat er op een zaterdagmiddag wordt gevoetbald  bij Kolping Boys in Oudorp is niet heel verrassend, maar dat er een toernooi is speciaal alleen voor autistische kinderen is wel. Zaterdag 14 mei werd dan ook het eerste Alkmaarse Auti toernooi gehouden. Dat toernooi heeft als doel dat ook deze kinderen ook plezier kunnen maken tijdens het voetballen. 

Er zijn onder andere kinderen met autisme, maar ook met ADHD en PDD-NOS. Vrijwilliger Jos Keijsper: "Hier kunnen ze lekker bezig zijn met kinderen die net zo als zij zijn, en zo voelen ze zich allemaal even belangrijk". Terwijl er op vier halve velden tegelijkertijd werd gevoetbald keken de ouders met een glimlach toe. "In het reguliere voetbal komen ze vaak niet aan voetbalen toe, staan ze vaak reserve en worden ze door medespelers in de maling genomen" zegt Jos Keijsper.

Nu Kolping Boys deze belangrijke maatschappelijke rol tot zich heeft genomen denkt het ook verder. Het idee is een dat er meer verenigingen uit de regio mee gaan doen zodat er wellicht een kleine competitie kan worden opgericht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl