Alkmaar Centraal

Zaterdag 21 mei wordt in De Binding in Zuid-Scharwoude het NK E-teams Schaken gehouden. De Binding zal voor de gelegenheid in schaaksfeer worden aangekleed. Het is een toernooi waarin veertig teams van vier kinderen tot en met 10 jaar strijden om de titel Nederlands Kampioen Schaken. Er zullen ruim 160 kinderen aanwezig zijn, die samen met ouders, begeleiders of teamleiders uit het hele land afreizen naar Zuid-Scharwoude.

Het toernooi wordt om 10.45 uur geopend en de eerste ronde start om 11.00 uur. De prijsuitreiking staat gepland om 17.30 uur. Er worden zeven rondes van tien minuten per persoon per partij gespeeld. Per zet krijgt de speler er 10 seconden bij.

Naast het schaken zijn er nog vele andere activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen de jonge schakers tussen de partijen een echte grootmeesterpartij naspelen. Bij de ‘Grootmeester aan Zet’ wordt een stelling op het bord neergezet en kunnen de kinderen proberen de beste zet te bedenken. Dit wordt vastgelegd met een camera en hiermee kunnen de kinderen een mooie prijs winnen.

In de recreatiezaal zijn ook schaakborden aanwezig, zodat de kinderen die geen genoeg van het schaakspel kunnen krijgen ook daar nog een potje kunnen spelen. Ook is er voldoende buitenspeelmateriaal aanwezig,zodat de kinderen lekker kunnen ‘uitwaaien’ op het schoolplein.

Dit toernooi wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd door ‘Winterkoning’, een samenwerkingsverband van vijf clubs uit de regio Alkmaar. De clubs zijn Schaakvereniging De Waagtoren uit Alkmaar, Schaakvereniging Bergen, Schaakvereniging Schaakmat uit Zuid-Scharwoude, SV Heerhugowaard en Schaakvereniging Opening ’64 uit Sint Pancras. Dit samenwerkingsverband organiseert naast dit NK Schaken nog meer schaaktoernooien voor de jeugd. Meer informatie hierover is te vinden op de website http://winterkoning.chett.org/.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl