Popmuziek leefde in de jaren 60, 70 en 80 ook enorm onder jongeren in deze regio, gezien de vele lokale bands en podia. Maar materiaal hierover wordt versplinterd bewaard, dus organiseert het Regionaal Archief Alkmaar een themamiddag op vrijdag 27 mei en nodigt mensen ook uit eigen materialen mee te nemen.

Veel foto’s geven een beeld van bands en concertzalen die onze regio in de 2e helft van de 20e eeuw rijk was. Een grote selectie platenhoezen ligt die middag tentoongesteld. Op een heuse platenspeler worden (meegebrachte) platen van bijvoorbeeld The Vips, Dallics, The Spivs en andere lokale bands gespeeld.

Voor deze gelegenheid toont Bert Afink, oud-bandlid van Alkmaarse band The Vips, zijn verzameling. Zangeressen Ria Brieffies en Ruth Jacoth maakten ooit deel uit van deze groep, die zelfs een top-3 hit in Oostenrijk heeft gehad. Oud-journalist Peter Smit, die veel lokale muzikanten interviewde, geeft duiding aan al het getoonde en ook meegebrachte materiaal. Wie meegenomen materiaal wil achterlaten is van harte welkom.

De themamiddag duurt van 14:00 tot 17:00 uur. Het Regionaal Archief Alkmaar is gelegen aan de Bergerweg 1.

Pin It
Bekeken: 3693x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/