Vele generaties bezochten ambachtsschool St. Willibrord aan de Vondelstraat 41. Vijftig jaar geleden gebouwd en tegenwoordig als PCC Oosterhout nog steeds de bakermat van menig vakman en -vrouw. Op zaterdag 29 oktober zijn alle oud-leerlingen welkom op een reünie.

Op 12 mei 1966 werd het gebouw ingezegend en officieel geopend. In de beginjaren werden vooral technische opleidingen aangeboden, maar vanaf 1998 werd de school ook bevolkt door leerlingen van leao en huishoudschool. In 1994 sloot ambachtsschool St. Willibrord zich aan bij het PCC, dat in schooljaar 2016-2017 zijn 90-jarig bestaan viert. Dubbel feest!

Het archief van PCC Oosterhout bevat een schat aan schoolfoto’s die worden gedigitaliseerd door initiatiefnemer Jacques Kueter, oud-leerling van het eerste uur: "Het Regionaal Archief heeft al interesse getoond in de beelden, maar eerst mogen oud-leerlingen ervan genieten. Tijdens de reünie zullen zij elkaar in hun eigen tijdzones kunnen terugvinden op oude foto’s en ‘in het echt’."

De reünie duurt van 14.00 tot 18.00 uur en is voor alle leerlingen die ooit lessen volgden aan de Vondelstraat 41. Entree is gratis, alleen de consumpties dan weer niet. Aanmelden kan via pcc.nu/oosterhout.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl