De reggae-punkband Starfish, de energieke rockband Crowd Control, house DJ Sebastiano en het populaire Digital Revolution wonnen zaterdagavond de finale van de Mixtream Band & DJ Contest in Cool Kunst en Cultuur. Zij mogen spelen op de zestiende editie van Mixtream Festival op zondag 28 augustus in het Heerhugowaardse recreatiepark Rosarium.

Ook de eerste twee headliners zijn nu bekend: de post-hardcoreband John Coffey en het innovatieve partyduo Guerilla Speakerz. In een nieuwe area zijn dit jaar voor het eerst de hele dag singer-songerwriters en akoestische acts te zien.

Vroeg op de avond kon Crowd Control al op veel support rekenen en haalde de meeste stemmen binnen van het publiek. Starfish won de juryprijs: “Een genot om naar te kijken en te luisteren”. Ook DJ Sebastiano won de juryprijs, die het maar wat lastig had. Sinds zijn deelname vorig jaar heeft hij zich enorm ontwikkeld, vondt de jury.

Presentator en organisator Paul Glandorf maakte zaterdag ook alvast de eerste headliner bekend: John Coffey. Ook de eerste headliner van het dance-podium, Guerilla Speakerz, is nu bevestigd. Het duo mengt Tropical, Grime, Electro, Garage en House en weet daarmee elk publiek voor zich te winnen.

Dit jaar is er voor het eerst een derde podium voor lokale singer-songwriters en akoestische acts. In deze ‘Silent Area’ kan het publiek door middel van hoofdtelefoons de troubadours duidelijk horen. Een deel van het programma is al bekend: Amber Kamminga, De Wolkenshow, Anouk Slik en Renee Spijker.

De bands en DJ’s van de Mixtream Contest worden voor het festivaloptreden, net als voor de finale, voorbereidt met workshops in Cool Kunst en Cultuur. Meer informatie op facebook.com/MixtreamFestival en Mixtream.nl.
(foto: Sjoert Bakker)

Bekeken: 3245x