Alkmaar Centraal

Rond 1270 deelnemers kwamen zondag richting Sportpark De Nollen voor de 1,5 km Kidsrun (t/m 10 jaar), de 5km ronde door Oudorp en het achtje van 10km via de Nollen en daarna Oudorp. Ondanks dat het evenement nog pas twee jaar geleden begon met 300 deelnemers, verliep het evenement goed. Een beetje jammer van de wind, maar met tien graden was het goed hardloopweer.

Om 11:00 uur waren de kids aan de beurt en uiteindelijk was het Dominique Kitou die afgetekend won. Een uurtje later was de start van de 5 kilometer, verzorgd door sportwethouder Pieter Dijkman. Vijf minuten daarna startte hij de 10 kilometer en ging zelf ook op weg.

De 5 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Alexander Beemsterboer in een tijd van 18:11 min. Jamel Achour en Mathijs Horlings completeerden het podium. Bij de dames won Linda Metzelaar in 19:44 min, gevolgd door Mirjam Bakker en Esmee Bakker. De 10 kilometer was een prooi voor Tim Tesselaar met 34:54 min. Walter Klanker en Marco Tazelaar werden tweede en derde. Maaike Bakker was de snelste vrouw met 43:10 min. Tweede werd Nikki Reimers en derde Nathalie Dragt.

Leuk detail is dat ieder op rondjeoudorp.nl zijn of haar finish kan bekijken onder 'uitslagen'. Binnenkort volgt een sfeerimpressie met foto's en video. Meer ook op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl