Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

De Alkmaarse brandweer en politie hebben een drukke nacht achter de rug. Er waren maar liefst zeven meldingen van brand, waarvan er een aantal te wijten waren aan brandstichting. Rond kwart over drie werd een buitenbrand gemeld in de De Ruijterstraat in Oud Overdie.

Er waren twee rolemmers in brand gestoken. Maar ook in de nabijgelegen Jan van Galenstraat stond een rolemmer in lichterlaaie, die stond vlakbij een caravan die daardoor het risico liep fors te beschadigen. Omdat vaststond dat het om brandstichting ging was de politie in grote getale in de wijk aan het surveilleren.

Toch kon niet worden voorkomen dat in de Trompstraat en in de steeg tussen de Trompstraat en de De Ruijterstraat ook afvalbakken in vlammen opgingen.
Daarna kwam een melding uit de Maasstraat in Oudorp waar een vreemde brandlucht werd geroken. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd snel duidelijk dat het om een schroeiende plantenbak ging, het potentiele brandje kon met een half emmertje water geblust worden.

Rond kwart over vijf kwam er opnieuw een melding uit Overdie, deze keer uit de Uytenboschstraat waar een naast een oude bestelbus staande afvalcontainer in brand stond. De bestelbus liep forse schade op door de brand. Het laatste incident vond plaats op het P.A. de Langeplein waar meerdere containers in brand waren gestoken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl