De opening van het vluchtelingenproject 'Alkmaar Freedom House' in de Vrijheidskerk is uitgesteld van 17 naar 23 mei. De reden is dat het aantal bewoners op 17 mei toch te gering zou zijn geweest om het Freedom House te openen.

De Vrijheidskerk in Alkmaar stelt haar deuren open voor iedereen die door oorlog en vervolging in Alkmaar is terecht gekomen. Het doel van het project ‘Alkmaar Freedom House' van de Alkmaarse kerken is om een informele ontmoetingsplek voor vluchtelingen en Alkmaarders creëren. De Vrijheidskerk is hiervoor iedere werkdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Vluchtelingen kunnen de Nederlandse taal en over cultuur leren in het 'Taalcafé' in de Vrijheidskerk. Zo fungeert de kerk als voorportaal voor Alkmaar om vluchtelingen de kans te bieden hun nieuwe leven hier zo soepel mogelijk van start te laten gaan. 

Aanmelden als vrijwilliger kan nog steeds, of het nu gaat om taken voor het pastoraat, gastheerschap, schoonmaak, facilitaire dienst of vrijwilliger voor het taalcafé, ondersteund met workshops verzorgd door Bibliotheek Kennemerwaard. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl