De V&D is dan wel al een tijdje dicht, maar het lijkt erop dat de Laat toch weer gevuld gaat worden met grote winkels. Donderdag is de officiële opening van de Primark op de Laat. Dit is de vijftiende vestiging van de modeketen. De dichtstbijzijnde vestiging was voor Alkmaar en omgeving tot dusver in Zaandam.

Maar deze week is ook een delegatie van het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay in Nederland. Hudson’s Bay bezit meerdere warenhuisketens, waaronder het Belgische warenhuis Galeria Inno, en heeft de ambitie om de tweede warenhuisketen van Nederland te worden. Hudson’s Bay wil daarom deze week rond de twintig V&D-panden uitkiezen waarin een nieuw filiaal van Galeria Inno zou kunnen komen. Het is echter nog niet duidelijk welke panden Hudson’s Bay precies op het oog heeft, dus het is nog niet zeker of Alkmaar binnenkort naast de populaire Primark ook het Belgische Galeria Inno onder haar winkels mag rekenen.

Overigens is Hudson's Bay niet de enige die momenteel onderhandelt met Bouwfonds: er is ook een sociale ondernemer die plannen heeft voor het V&D-pand. Dit meldt het NHD.

Verder praat Bouwfonds met wooncentrum De Zeehoek uit Andijk, die tijdelijk pop-up stores in enkele V&D-panden wil realiseren waarin restvoorraden van meubelimporteurs en fabrikanten kunnen worden verkocht. Voor de voormalige V&D's in Beverwijk en Alphen aan den Rijn is al zeker dat er een pop-up store in komt onder de naam WoonXL en er worden nog gesprekken gevoerd over Alkmaar en Venlo.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl