De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) heeft aan het college de vraag gesteld of de voormalig telefoonbunker uit de Tweede Wereldoorlog in de Alkmaarderhout moet blijven zoals hij is, of dat er nieuwe gebruiksmogelijkheden moeten worden onderzocht.

Op 15 maart 2007 heeft de toenmalige gemeenteraad het college opdracht gegeven om gebruiksmogelijkheden van de bunker in de Alkmaarderhout, die een provinciaal monument is, te onderzoeken. De aanleiding hiervoor was een burgerinitiatief om de bunker de status te geven van monument tegen racisme.

Er is destijds vorm gegeven aan dit verzoek van de raad met een prijsvraag, een jury heeft een keuze gemaakt uit de inzendingen en deze zijn voorgelegd aan de raad. Uiteindelijk heeft het voorstel het in 2009 toch niet gehaald. OPA was er destijds ook geen voorstander van. 

OPA heeft nu echter meerdere verzoeken ontvangen om toch nog eens te kijken naar de gebruiksmogelijkheden van de bunker en wil nu vanwege ‘voortschrijdend inzicht’ van het college weten of het bereid is om de gebruikersmogelijkheden te heroverwegen, en hoe het college gehoor zou kunnen geven aan suggesties om deze mogelijkheden vorm te geven.

Pin It
Bekeken: 4043x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/