Dinsdagnacht waren agenten op de uitkijk in het centrum van Bergen, vanwege een aantal recente inbraken. Dit bleek vruchten af te werpen; het leidde tot twee aanhoudingen op heterdaad. Die nacht vond nog een tweede winkelinbraak plaats.

De agenten wilden rond 2:15 uur net wegrijden tot ze een harde knal hoorden vanuit de richting van het Plein. Ze vroegen om back-up en gingen die kant op. Daarna hoorden ze nog een klap en zagen twee personen door een gat in een winkelruit naar binnen gaan. In afwachting van extra eenheden werden beide verdachten naar buiten gepraat. Daarna zijn zij aangehouden.

In de omgeving werd een voertuig aangetroffen dat mogelijk bij deze inbraak betrokken is. Dit voertuig werd inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Later, rond 04:30 uur, vindt iemand een zonnebril op straat in de Hoflaan en ziet even later dat er bij een opticien een gat in het raam zit. Er bleek een grote hoeveelheid brillen te zijn meegenomen. Ter plaatse is door agenten aangifte opgenomen en zijn camerabeelden veiliggesteld. Er is nog tevergeefs gezocht naar de daders. De politie doet verder onderzoek. Mogelijk gaat het om dezelfde daders en was deze inbraak een paar uur lang onopgemerkt gebleven.

Bekeken: 2941x