De 25-jarige Alkmaarse kunstenaars Tim Wunderink en Rik van Gorsel schonken woensdag 18 mei een levensgroot kunstpaard aan het asielzoekerscentrum aan de Picassolaan in Alkmaar. De twee jonge talenten beschilderden het kunstpaard bij jongerenprojectbureau Stichting Talent And Dreams (STAD), die de handen ineen heeft geslagen met de kunstroute Paardenparade.

De samenwerking heeft als doel om de jonge talenten een kans te geven om zich door middel van het kunstwerk te presenteren als jonge Kunstenaar in Alkmaar.

Het paard is energiek en kleurrijk, met verbinding als belangrijkste thema. Rik van Gorsel heeft er diepte in gecreëerd door middel van details en kleurcontrast. Tim Wunderink beschilderde het paard met water en wolken. 

"Het is als kunstenaar heerlijk om je gevoel door middel van creativiteit te uiten, maar dat moet je wel durven. Wij hopen dat dit kunstwerk mensen inspireert om in welke vorm dan ook met hun creativiteit aan de slag te gaan.’’
Het kunstwerk geeft het AZC direct meer kleur. Het COA en de bewoners van het AZC waren daarom aangenaam verrast door deze bijzondere gift. Het kunstpaard heeft een prominente plek gekregen op het terrein van het azc.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl