Alkmaar Centraal

Met nog één speelronde te gaan staan Team Overdie en Team Restaurant Seasons gedeeld eerste in de Alkmaarse recreanten zaalvoetbalcompetitie. Een onderlinge wedstrijd in december werd door Restaurant Seasons gewonnen, maar dat zegt weinig over de eindstand op 2 juni.

Beide teams treffen in de laatste ronde een andere tegenstander. Mochten ze allebei winnen, dan zal de einduitslag op doelsaldo bepaald worden. De laatste speelronden zijn op donderdagavond 26 mei en 2 juni in De Meent. Publiek welkom is om de teams aan te moedigen.

De recreanten zaalvoetbalcompetitie van Alkmaar Sport heeft sinds de start in 2013 grote bekendheid verworven onder voetballers. Initiatiefnemer, sportcoördinator Maik Boontjes, startte de competitie nadat hij zelf op wachtlijsten bij teams stuitte en dus niet mee kon doen.

“De competitie startte met acht teams zijn er inmiddels zestien teams die gemiddeld eens in de twee weken een balletje trappen gedurende de 40 minuten tellende wedstrijden." En de ambitie ligt hoger. Boontjes: “Ik hoop volgend jaar uit te kunnen breiden naar 32 teams."

Het succes deelt Boontjes vooral toe aan de lage instap. “Wij werken niet met de KNVB-spelerspas. De teams ondertekenen alleen een speler/coach-verklaring aan het begin van het seizoen. We merken dat dit voor deelnemers een drempel wegneemt om zich aan te melden.” Daarnaast is De Meent een mooie locatie, ook voor een derde helft.

Voor de jonge scheidsrechters is het een bijbaantje, maar ze zijn erg betrokken. Eén van hen fluit nog altijd wekelijks. Hij werkt nu ook als toezichthouder voor Alkmaar Sport, een baan waarvoor hij dankzij het scheidsen in beeld kwam.

Op het middenterrein van de schaatsbaan ligt sinds mei 2016 een kunstgrasveld. De einduitslag van de laatste wedstrijden beslist de indeling van het MIX-toernooi wat op 9 (team 1 t/m 8) en 16 juni (teams 9 t/m 16) vanaf 19.20 uur gespeeld wordt ter inwijding van dit nieuwe veld.

Ook in het seizoen 2016/2017 zal weer een competitie gestart worden. Voor een spannende en eerlijke strijd wordt gespeeld met een A en B-poule. Aanmelden kan nog, omdat er kans is dat de competitie wordt uitgebreid. Meer op alkmaarsport.nl/zaalvoetbal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl