Zaterdag vond op de Paardenmarkt in Alkmaar voor het eerst Streetball Masters plaats. De organisatie was in handen van Alkmaar Guardians en de Nederlandse Basketball Bond. De Streetball Masters Tour is de 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). In verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plaats in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball. 

Met Streetball Masters zorgt de NBB, in samenwerking met diverse basketbalverenigingen en lokale partners, ervoor dat het basketbalseizoen ook in de zomermaanden doorgaat. Hiermee loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer ambitie te geven. Daarnaast sluit het aan bij de internationale slogan voor 3x3 basketball: "From the streets to the world stage".

Duizenden jongeren in Nederland doen mee aan de Streetball Masters Tour en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi. Ook zijn er diverse side contests zoals de Shooting Challenge en de Dunk Contest. Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was ter plaatse en maakte een fotoserie die in zijn geheel te bekijken is op onze Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 3547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/