In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een 19-jarige en een 21-jarige Alkmaarder aangehouden voor zware mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond plaats rond 4:30 uur op de Mient. Een derde verdachte is later aangehouden. Het slachtoffer ligt nog buiten kennis op de intensive care.

Agenten troffen het slachtoffer op de grond aan. Hij was niet aanspreekbaar en hij had hoofdletsel. De Alkmaarse jongen is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op het Waagplein konden even later twee inwoners van 21 en 19 jaar worden aangehouden.

Vanwege de mishandeling is de Mient aan de zijde van het Waagplein tot rond 8:20 uur afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Die ochtend werd nog een derde verdachte aangehouden op het politiebureau. De politie vermeldt niet hoe de 19-jarige Alkmaarder daar kwam.

Tijdens de uitgaansnacht heeft het horecateam nog drie personen aangehouden voor diverse incidenten. In één van de gevallen kon de verdachte opgespoord worden dankzij de samenwerking die de politie heeft met cameratoezicht. Beelden kunnen live doorgezet worden naar de meldkamer van de politie.

Bekeken: 7161x