Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Elke gemeente heeft tegenwoordig wel een eigen hardloopevenement, zo ook Langedijk. Zondag werd voor de derde keer de Langedijker Run gehouden in Noord-Scharwoude, met het thema 'Loop de race van je leven, ook voor een ander!'.

Tijdens de Langedijker Run wordt geld gedoneerd aan 't Praethuys 'voor Mensen met Kanker en hun Naasten' in Alkmaar en een paar dagen later aan Stichting Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, waarvan de opbrengst ook gaat naar de strijd tegen kanker gaat. Ton Horseling is organisatielid van de Run en neemt deel aan de Roparun.

Opvallend aan deze derde editie van de Langedijker Run is dat er een extra route van tien Engelse mijlen bij is gekomen, alleen bestemd voor gevorderden. De andere afstanden waren anderhalf, vijf en tien kilometer.

Met de nieuwe, langere route wordt er beroep gedaan op een groot deel van het buitengebied van Langedijk, zo kan ook de organisatie stap voor stap toewerken naar het organiseren van een halve marathon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl