Streethockey is nieuw, snel, hip en populair onder de jeugd. Dit jaar doet Alkmaar voor het eerst mee aan het landelijke streethockeytoernooi. Om te bepalen welke zes kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zich plaatsen voor deze finale worden woensdag 22 juni voorrondes gespeeld in diverse wijken in Alkmaar. De winnende teams plaatsen zich voor de Alkmaarse finale, die plaats zal vinden op woensdag 6 juli op het middenterrein van de 400-meterbaan van sportcomplex De Meent. Teams van 6 personen kunnen zich tot 20 juni inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De sportleraren van Alkmaar Sport organiseren op woensdag 22 juni de voorrondes van het streethockey toernooi op meerdere locaties in Alkmaar. Zo kun er worden gespeeld in De Hoef in gymzaal Gabriël Metsulaan van 15.30 tot 17.30 uu, in Overdie in gymzaal Fontein van 13.00 tot 15.00 uur, in Oudorp in sportzaal de Oever van 13.45 tot 15.45 uur, in Koedijk in sporthal de Rietschoot van 13.30 tot 15.30 uur en De Mare in gymzaal Sneeuwgansstraatvan 13.30 tot 15.30 uur. Ook in de Graft-de Rijp en Schermer worden eigen voorrondes georganiseerd tijdens de naschoolse sportinstuiven.

Voorafgaand aan de voorrondes kunnen de kinderen op woensdag 8 en 15 juni clinics streethockey volgen op dezelfde locaties en tijden. De clinics en voorrondes vinden plaats tijdens de sportXtra lessen, een naschoolse sportinstuif voor kinderen van 6 tot 12 jaar die wekelijks gratis te bezoeken is. 

Inschrijven kan met een team van 6 personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de sportleraar tijdens de SportXtra les op woensdagmiddag. Wie wel wil meedoen maar geen team heeft kan zihc alsnog inschrijven; Alkmaar Sport deelt je dan bij een team in. Deelname is gratis. De winnende teams plaatsen zich voor de finale die op woensdagmiddag 6 juli bij sportcomplex De Meent wordt gespeeld. Deze dag is publiek welkom; ook voor hen worden leuke activiteiten georganiseerd.

Pin It
Bekeken: 4813x
https://ee.itk.ac.id/data/