Een keertje meespelen in een echte filmproductie en als filmster op de rode loper staan: het zou zo maar de wens van heel veel kinderen kunnen zijn. Joey Kugelmann, woonachtig in Noord-Scharwoude en de drijvende kracht achter de Workshop De Ontdekkingsreis speelt daarop in: “Ik wilde als kind zelf heel graag een film maken, maar het kwam er nooit van, doordat ik niet werd gekozen bij audities of om een andere reden niet kon meedoen.” Met de workshop De Ontdekkingsreis geeft hij andere kinderen wel zo’n kans om in een echte professionele film te spelen.

Vorig jaar hebben de leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Lispeltuut in Alkmaar de workshop gevolgd en zijn ze acht weken bezig geweest aan de vijftien minuten durende horrorfilm Spiegel. De film was zo’n succes dat na een tijdje werd besloten om een vervolg te maken.

Dat vervolg, Spiegel 2, gaat vrijdag 27 mei in première. De hoofdrollen worden vervuld door drie leerlingen uit groep 6: Roos Winter neemt weer de rol van Sascha op zich, en Lana Ralston en Ryan Zonneveld horen inmiddels ook bij de hoofdrolspelers. Luna Vermeulen speelt wederom het meisje in de spiegel.

De film Spiegel gaat over het meisje Sascha dat wordt achtervolgd door een eng meisje dat in een spiegel lijkt te zitten. Daarna verdwijnt Sascha ineens, tot ontzetting van haar klasgenoten, die naar haar op zoek gaan. Zij worden daarna zelf geconfronteerd met het enge meisje uit de spiegel, maar weten de vloek te verbreken en bevrijden daarmee een vrouw die vertelt dat ze al vijftig jaar in de spiegel heeft vastgezeten. Het mysterie lijkt daarmee opgelost, maar dat is het niet, want nadat Sascha weer terug is in de klas is er buiten het klaslokaal toch nog een angstaanjagend meisje te zien.

Spiegel liet de kijkers achter met veel vragen. Zo is het eigenlijk nog niet duidelijk wie nu dat meisje in de spiegel is en waarom ze kwade bedoelingen heeft. Ook op het YouTube-kanaal van Workshop De Ontdekkingsreis kwamen veel reacties van mensen die vroegen om een vervolg, en zo is besloten om Spiegel 2 te gaan maken. Spiegel 2 is volgens Joey qua verhaal nog sterker dan Spiegel, mede dankzij de inzet van professioneel actrice Anouk Briefjes, die de moeder van Sascha speelt.

Lana vertelt: “Het spiegelmeisje zit in Spiegel 2 nog steeds achter Sascha aan, en deze keer heeft ze er een hulpje bij dat Sascha en haar vrienden achtervolgt.” Roos vult aan: “Die oudere vrouw die in de spiegel zat had als kind geen vrienden omdat ze werd gepest. Doordat ze zo graag een vriendje wilde kwam ze zelf in de spiegel terecht.” De reden dat het spiegelmeisje nog steeds achter Sascha aanzit is omdat Sascha alles is wat zij zelf had willen zijn: leuk, lief, en populair. Het enge aan het meisje in de spiegel is dat ze overal lijkt te zijn: de personages voelen overal haar aanwezigheid.

Spiegel 2 gaat vrijdagavond 27 mei in première in café De Roode Leeuw. De hoofdrolspelers van Spiegel 2 worden dan ontvangen met limousine en betreden via een echte rode loper de zaal. Tijdens de première wordt eerst Spiegel nog een keer vertoond, en daarna krijgt het publiek Spiegel 2 te zien. Op het YouTube-kanaal van Workshop De Ontdekkingsreis zal ook een livestream van de première te zien zijn. (foto: Liza de Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl