TAQA is naar Alkmaar verhuisd en heeft deze week een nieuw Nederlands hoofdkantoor aan de Kruseman van Eltenweg 1 betrokken. Een goede reden voor burgemeester Bruinooge om de medewerkers welkom te heten met een ‘Victorientje’, het Alkmaarse gebakje.

Met de komst gaat het aantal arbeidsplaatsen van TAQA in de regio naar rond 170 en ook bij partners zal er extra werk zijn. TAQA lost met de verhuizing een belofte uit 2010 in die aansluit bij haar wens om een bijdrage te leveren aan de samenleving en de ontwikkeling van Noord-Holland Noord tot een hoogwaardige energieregio.

Burgemeester Bruinooge: “TAQA heeft zich uitmuntend aan de afspraken gehouden. Dat waardeer ik enorm aan het bedrijf. Het is een hoogwaardig en innovatief energiebedrijf dat zich fantastisch inzet voor de ontwikkeling van de regio.”

René Zwanepol, directeur TAQA Nederland: “TAQA is, met rechtsvoorgangers, al meer dan 50 jaar actief in deze regio. In die tijd hebben wij ons altijd opgesteld als een goede buur met oog voor regionale economische en maatschappelijke belangen. Het is mooi om te zien dat we met de verhuizing midden in de stad nu ook echt een buurman zijn geworden.”

TAQA komt uit Abu Dhabi in de Emiraten dat wereldwijd actief is en veiligheid hoog in het vaandel draagt. In Nederland wint het energiebedrijf op land gas uit verschillende kleinere gasvelden in Groet, Bergen en Schermer.

Op het Energy Innovation Park in de Boekelermeer is TAQA betrokken bij de ontwikkeling van kennis- en innovatiecentrum Investa voor biomassavergassing en haar Cultuurfonds ondersteunt Theater De Vest, Kranenburgh in Bergen en activiteiten in Bergen, Schermer, Heiloo en Alkmaar. Meer informatie op taqainnederland.nl,

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl