Ze is een rolmodel waar jongeren zich aan kunnen spiegelen; nauwkeurig, gedreven en inspirerend. Met deze lovende woorden van de jury heeft het Horizon College een nieuwe Mbo-uitblinker: Hiromi Oliveira Otani. Dinsdag werd de 17-jarige leerlinge Commercieel Medewerker in Alkmaar verkozen. Ze zal in november strijden om de landelijke titel 'Mbo-uitblinker 2016'.

Elk jaar kiest het Horizon College uit rond 11.000 leerlingen een uitblinker. Dit jaar waren bij de verkiezing drie genomineerden. Eervolle vermeldingen zij er voor Auris Mulder-Senff (Verpleegkunde) en Dyon Klaver (Handhaver Toezicht en Veiligheid).

Hiromi behaalt zeer goede cijfers, waardoor ze volgend schooljaar naar een hoger niveau mag doorstromen. Doelgericht en doelbewust werkt de leerlinge uit Den Helder aan haar opleiding in Heerhugowaard, ze ziet dat het onderwijs haar kansen biedt en maakt ook andere jongeren hiervoor enthousiast. Ook is ze actief in de deelnemersraad als aansprekend en inspirerend lid.

De verkiezing behoort tot de landelijke campagne 'Dit is mbo' van de MBO Raad. De finale met rond 50 uitblinkers vindt plaats op 24 november. Op de favorieten kan vanaf 5 september gestemd worden via ditismbo.nl
(foto: Mike Bink)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl