Vanaf het balkon op de eerste verdieping van het V&D pand aan de laat opende wethouder Anjo van de Ven woensdag het festivalhart van Karavaan. Het voormalige warenhuis was daarna toegankelijk voor een ieder die er eens een kijkje wil nemen. In het pand, dat nu dus dienst doet als festivalhart zijn exposities en voorstellingen te zien en is wat te eten of te drinken.

Karavaan concentreert zich op de regio Alkmaar en vestigt zich voorlopig in Alkmaar want de gemeente subsidieert de organisatie achter het 12-daagse festival tot en met 2018 . In de Cultuurnota 2020 Vision is bovendien te lezen dat er een voornemen is de subsidie ook in 2019 en 2020 toe te kennen.
Dit jaar loopt het festival van 25 mei tot 5 juni 2016 en is het thema Local-Global, de verbinding van lokale zaken en ontwikkelingen met die in de rest van de wereld en vice versa.

Het festival omvat meer dan 20 voorstellingen, zowel op het festivalhart en als op diverse locaties. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fraaie fotoimpressie die te zien is op onze Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 3691x
https://ee.itk.ac.id/data/