Elk jaar zamelt basisschool De 2Master in De Rijp geld in voor een goed doel. Als afsluiting van de themaweken ‘Water’ heeft de school dit jaar als goede doel ‘Join the Pipe’ gekozen. Hiermee wil de school een watertappunt realiseren bij het nieuwe gebouw De Pauw én tegelijkertijd een drinkwatervoorziening realiseren in Afrika.

In de week van 23 mei hebben de leerlingen van de 2Master zoveel mogelijk geld ingezameld om dit doel te bereiken. Zo hebben ze zich laten sponsoren tijdens de Avondvierdaagse in De Rijp. Vrijdag 27 mei was er van 14 tot 16 uur actiemarkt voor jong en oud met spelletjes, lekker eten en drinken en de mogelijkheid tot het bekijken van de projecten die de leerlingen hebben gedaan gedurende het schoolbrede thema ‘Water’. De opbrengst van de actiemarkt wordt gebruikt om een watertappunt te realiseren van ‘Join the Pipe’.

Meerdere gebruikers van Brede school De Pauw steunen dit initiatief. Zo liet basisschool De Balein haar leerlingen ook sponsoren tijdens het lopen van de Avondvierdaagse en heeft Kinderopvang Forte ook toegezegd dit initiatief financieel te ondersteunen. Om er zeker van te zijn dat het doel gehaald wordt hebben leerlingen uit groep 6 en 7 van de 2Master ook een groot aantal bedrijven benaderd en bereid gevonden om een bijdrage te doen. Verder wordt het watertappunt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en De Eilandspolderloop.

Join the Pipe is een maatschappelijke organisatie met als droom drinkwater in de wereld op een eerlijke manier te verdelen. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen financieren ze schoondrinkwater projecten in ontwikkelingslanden. (foto's: graftderijpinbeeld.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl