Het volledige programma van Kaeskoppenstad 2016 is bekend en met alle acts, muziek en bijzondere bouwwerken krijgen op 11 en 12 juni een plaats in het historische decor van de oude stad van Alkmaar. Op de website van Kaeskoppenstad is een interactieve plattegrond te vinden waarop alle hoogtepunten van dit jaar staan.

Oude bekenden als de ganzenfanfare, de vuurspuwer en De Watergeuzen passeren de revue, maar ook zijn er nieuwe acts, zoals Het Schildersatelier, Gesjacher en Gesjoemel en Kapriol. Bezoekers kunnen leren over oude ambachten, zoals zeilen maken, brons gieten, potten bakken, en smeden. Ook kunnen ze bouwwerken als De Kraen, de duikboot van Drebbel en de Bierkaye bekijken en zien hoe het eraan toeging in de Latijnse School of de Pracktijck van Foreest.

Muziek van Hailander, Four of a Kinds en Lowland Paddies zorgt voor een feestelijke omlijsting van het evenement. En speciaal voor Kaeskoppenstad meren er tijdens het Kaeskoppenstadweekend historische boten aan in de oude grachten van Alkmaar, zoals de Egmonder Pinck uit 1670. In totaal komen er 15 boten naar Alkmaar die gezamenlijk meer dan 175 meter aan kade in beslag nemen.

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juni, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Informatie en tickets zijn online te koop op www.kaeskoppenstad.nl of tijdens Kaeskoppenstad bij De Roode Toren op de Mient. De interactieve plattegrond staat op www.kaeskoppenstad.nl/programma.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl