Het is weer bijna Zomer op het Plein: vanaf zaterdag 19 juni presenteert TAQA Theater De Vest de zestiende editie van het succesvolle zomerfestival, met een afwisselend en gratis toegankelijk programma vol kleinkunst, nederpop, soul, jeugd- en familievoorstellingen en meer. Acht weken is het podium op het Canadaplein gereserveerd voor grote namen als Ali B & Brownie Dutch, Kenny B, Her Majesty, Lucky Fonz III en vele anderen. Rabo Juniorplein brengt leuke voorstellingen voor jong en oud en taalliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van het Groot Alkmaars Dictee.

Tijdens deze zestiende editie is er ook volop straattheater geprogrammeerd. Zomer op het Plein start met Zomer in de Mare, met straattheateroptredens op het Europaplein bij de Mare op 5, 12, en 19 juni. Rabo Juniorplein op zondagmiddag 3 juli wordt weer een feest voor kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s. 

Net als voorgaande jaren zijn de zaterdagavonden gereserveerd voor kleinkunstoptredens. Zo is er cabaret van Kiki Schippers en Kirsten van Teijn. De laatste geeft een voorproefje van haar muzikale voorstelling ‘Zalf’, die volgend theaterseizoen in De Vest te zien is. Rockzangeres Anneke van Giersbergen laat op zaterdag 6 augustus de jaren ’80 herleven in een ode aan Madonna.

In ‘De Uitdaging’ op zaterdag 25 juni is het publiek getuige van een muzikaal rendez-vous tussen operazangeres Tania Kross en zangeres / actrice Meral Polat. Een muzikale avond vol verrassing en verbinding. En voor de 16e achtereenvolgende keer staat Talentstage op het programma, dit keer met Ali B en Brownie Dutch. Op zondagmiddag 26 juni worden zij begeleid door studenten van Conservatorium Haarlem, die al eerder door hen geselecteerd zijn.

Zomer in de Mare vindt plaats van 5 tot en met 19 juni op de zondagmiddagen. Zomer op het Plein vindt plaats van zondag 19 juni tot en met zondag 7 augustus. Alle acts zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.zomerophetplein.nl.

Bekeken: 3838x