Eethuis Ömer bij station Alkmaar Noord is begin april volgens de voorzieningenrechter ten onrechte gesloten. Dit schrijft het NHD.

Burgemeester Bruinooge had het eethuis per 1 april 2016 laten sluiten op grond van de wet Bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur, oftewel Bibob. Dit is een preventief bestuursrechtelijk instrument om te voorkomen dat een vergunning wordt misbruikt voor criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld. In het geval van Ömer was na een controle gebleken dat het eethuis na de laatste verbouwing niet alle benodigde vergunningen had. De vergunning moest alsnog worden aangevraagd, maar werd afgewezen op grond van de wet Bibob. 

Ondernemer Sahin Yakut heeft het besluit aangekaart bij de rechter, en die heeft nu geoordeeld dat de sluiting niet opgelegd had mogen worden en dat de exploitatievergunning wel degelijk nog van kracht is. Er komt nu een hoorzitting van de bezwarencommissie waarin de gemeente de zaak opnieuw moet bekijken. Yakut’s raadsman Sinan Besli laat het NHD weten dat Yakut een schadeclaim kan indienen voor acht weken inkomstenderving.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl